De werking van fruitzuren

In de salon kun je uitstekend gebruik maken van de fruitzuren van Dermophisiologique! Marit Schouwenaar van Marit’s Schoonheidssalon legt uit welk fruitzuur bij welke huid past.

 

De Active peel is een peeling met verschillende zuren (Poly acids). Deze peeling bevat Alpha Hydroxy zuren (AHA), Beta Hydroxy zuren (BHA) en Alpha Keto zuren, (AKA). Door de juiste concentratie van elk zuur en de juiste zuurgraad ongeveer pH2,5 versterken de zuren elkaars werking. Het product is werkzaam, niet agressief en bij juist gebruik garandeert het een veilig en goed resultaat.

De AHA zuren zijn Glycolzuur, Melkzuur en Appelzuur. Deze stimuleren het celmetabolisme en daarmee de fibroblasten tot aanmaak van Collageen en Elastine (huidherstel).

Tot de BHA zuren behoort het Salicylzuur. Deze is vooral Keratolytisch en heeft anti-bacteriële eigenschappen die van belang zijn voor de vette en acnégevoelige huid.

Het Alpha Keto zuur is druivenzuur. Omdat dit een klein molecuul heeft en lipofiel is, is het in staat diep in de huid door te dringen. In de talgklier follikel dringt dit zuur door en reinigt, heeft een anti-bacteriële werking en herstelt de talgproductie. En is daardoor zeer geschikt voor de behandeling van de vette en onzuivere huid. Tevens zet het de Fibroblasten aan tot aanmaak van collageen en elastine om zo de huid te herstellen en te verbeteren.

De peeling is dus niet alleen geschikt bij acné, maar ook om de oudere huid te verbeteren en hyperpigmentatie aan te pakken.

 

De Neutropeel wordt altijd gebruikt om de fruitzuren te neutraliseren en de werking van de peeling te blokken. De Natrium Bicarbonaat heeft een pH van 8,5 en bevat tevens toverhazelaar om te verzachten. 

Start de behandeling met de reiniging, daarna aan brengen op een droog wattenschijfje de Light Peel of wel de New Shining Lotion. 

 

De Light Peel is een sterk zuiverende lotion die tot diep in de follikels en weefselspleten komt en daar de dode huidcellen afbreekt en reinigt zodat bacteriën en andere micro-organismen geen kans krijgen zich te vermeerderen. Actieve werkstoffen: vitamines, zwavel, mineralen,melkzuur en plantenextracten. Dit product gebruik je als voorbehandeling voor de Active en Acid Peel om de huid een dieptereiniging te geven en goed te ontvetten. Zo kunnen de fruitzuren hun werk doen.

Breng nu een zichtbare laag Active Peel aan op gezicht en hals. Laat de Active peel 1 tot max 2 minuten zitten. Spray de Neutropeel geleidelijk op de huid. Als de huid nog tintelt spray dan nog een keer. Daarna met lauwwarme kompressen de rest verwijderen.

 

Nabehandeling: gebruik altijd een serum met Hyaluronzuur, bij vochtarme huid en bv Vit. C serum bij hyperpigmentatie en acné. Ga daarna verder met de behandeling. Laat je klant niet de deur laten uitgaan zonder zonbescherming! In ieder geval nog 10 dagen na de behandeling gebruiken omdat de huid gevoelig is voor hyperpigmentatie.