Wat is cupping massage?

Dit is een eeuwenoude behandelmethode op basis van vacuumtherapie. Je herkent vast wel de ronde glazen bollen die worden gebruikt
op het gezicht en lichaam. De cups worden op het lichaam geplaatst en door de in de kop aanwezige warme lucht trekt dit vervolgens vaccuum. De doorbloeding wordt hierdoor gestimuleerd en het heft blokkades in de energiestroom op. Het effect is dat afvalstoffen beter afgevoerd kunnen worden.

Cupping massage wordt vaak gebruikt bij (chronische) klachten zoals rug-, schouder-, en gewrichtsklachten. De massage heeft een gunstig effect op de huid, spieren, gewrichten, spijsverteringsorganen en het zenuwstelsel. De massage zorgt ervoor dat het vermogen van de huid om te vernieuwen wordt versterkt. De stijfheid van spieren wordt opgeheven, omdat het openzetten van de bloedvezels de bloedstroom facilliteren. De lymfeafvloed verbetert hierdoor ook. De verbeterde doorbloeding in de gewrichten kan zorgen voor een sterke vermindering van (eventuele) pijnklachten. Cupping massage is ook zeer effectief bij hoofdpijn, moeheid, stress en een hoge bloeddruk.

Cupping massage als anti-aging behandeling

Cupping massage wordt ook veel gebruikt vanwege de huidverbeterende werking. De doorbloeding wordt geactiveerd, het maakt verklevingen los en lift het bindweefsel. Hierdoor wordt cupping massage ook vaak ingezet in combinatie met bindweefselmassage. Het resultaat is een vermindering van fijne lijntjes en rimpels, verbeterde productie van collageen en elastine, vochtdrainage en een diep gereinigde huid.

Inhoud van de cursus

Gudrun Has (Anbos) verzorgt deze leuke en leerzame eendaagse training. Je leert binnen een dag de technieken toe te passen voor zowel het gezicht als het lichaam. Cupping Massage is niet alleen waardevol, maar ook een erg leuke massage om uit te voeren en om te ervaren.

De cursus is geschikt voor zowel de startende als de ervaren schoonheidsspecialiste. Aan het einde van de dag weet je:

 • Wat cupping massage precies inhoudt
 • Welke technieken je kunt toepassen voor het gezicht en het lichaam
 • Welke contra-indicaties er zijn
 • Hoe je behandelingen kunt variëren met andere huidverbeterende technieken

Datum & Locatie

 • Dinsdag 7 maart 2017
 • 10.00- 16.30 uur
 • Surhuisterveen (Friesland)
 • Een model meenemen is niet nodig

Cursus cupping massage kleiner

Aanmelden

Meld je aan voor deze leerzame cursus! We garanderen dat je hier veel aan hebt en met veel nieuwe inspiratie naar huis gaat. Er is plaats voor maximaal 8 personen per cursus, omdat we persoonlijke begeleiding erg belangrijk vinden. Wacht daarom niet te lang met aanmelden.

Het tarief van de cursus bedraagt €149,- excl. btw (inclusief koffie, thee en een compleet verzorgde lunch)

januari

Geen cursus

februari

Geen cursus

maart

Geen cursus

april

Geen cursus

mei

Geen cursus

juni

Geen cursus

Trainster:
Gudrun Has

 • Voor zowel het gezicht als het lichaam
 • In één dag te volgen
 • Gegarandeerd nieuwe inspiratie
 • Slechts €149,- (excl. Btw)

Meld je aan

Wij verwelkomen je graag op onze cursus. Klik op onderstaande knop om je direct online aan te melden voor deze cursus.

 Online inschrijven

Overnachten

Wil je graag meedoen aan één van onze cursussen in Friesland en daarbij in de buurt overnachten? Saskia adviseert:

Herbergh de Parel
Gastenhof fam. Bouma
Van der Valk Drachten