Wat is bindweefselmassage

Bindweefselmassage is onderdeel van de moderne fysiotherapie. Het wordt toegepast op de bindweefsellaag van het lichaam, dit is de laag die zich tussen de spieren en de huid bevindt. Bindweefselmassage is een reflexzonemassage, hierbij gaat men uit van het principe dat er zich op het lichaam zones bevinden die in verbinding staan met alle klieren, organen en andere lichaamsdelen. Door deze zones te stimuleren, worden ook de organen gestimuleerd en verdwijnen blokkades.

Wanneer er sprake is van een blokkade of een beschadiging van een bepaalde orgaan, dan geven de zenuwen een ‘prikkel’ af. Dit kan vervolgens in een ander deel van het lichaam terecht komen, bijvoorbeeld naar de linkerarm wanneer er sprake is van pijn in het hart.

Bindweefselmassage-900x200

Natuurlijke ‘facelift’

Bindweefselmassage in het gezicht zorgt voor een verbeterde conditie van de huid. Rimpels, littekens en vochtophopingen worden aanzienlijk verminderd door deze massage. Afhankelijk van de problemen die de cliënt ondervindt, wordt de behandeling zelf tot twaalf keer herhaald om het beste resultaat te behalen.

De technieken

Er zijn verschillende vormen van bindweefselmassage. Bij de oppervlakkige techniek wordt de huid heel voorzichtig gemanipuleerd door middel van lichte strijkingen met de vingertoppen. Een tweede techniek is het rollen van huidplooien om zo het bindweefsel vrij te maken van de onderlaag. Dit kan aanvoelen als een scherpe pijn. Bij de derde techniek trekt de masseur met de vingertoppen sporen in de huidplooien. Ook dit kan scherp en snijdend aanvoelen.

Het resultaat

Bindweefselmassage kan een positief effect hebben op verschillende klachten zoals hoofdpijn en migraine, buik en borstkas aandoeningen, maag en darm aandoeningen, doorbloedingsstoornissen, chronische verkoudheid, aandoeningen aan het bewegingsapparaat, gewrichtsproblemen en slapeloosheid. De technieken hebben een positief effect op een verslapte of slecht doorbloede huid en op cellulitis, striae en littekenweefsel.

Effecten na de behandeling

De effecten van een bindweefselmassage kunnen zeer groot zijn. Het kan voorkomen dat een cliënt heftig reageert op de massage, de huid wordt dan rood. Ook kan de massage als onprettig en zelfs pijnlijk ervaren worden. De cliënt kan zich na een massage ook vermoeid voelen, omdat het hele lichaam aan het werk is gezet. Deze verschijnselen dienen binnen 24 uur voorbij te zijn. Na meerdere behandelingen raakt de cliënt gewend aan de massage en kunnen deze klachten verdwijnen.

Hoe kan ik bindweefselmassage toepassen?

Meld je aan voor de cursus die wordt gegeven door Marit Schouwenaar in de trainingsruimte bij La Valois Cosmetique in Surhuisterveen. De cursus wordt verspreid over twee dagen, waarbij er op de eerste dag een deel theorie wordt gegeven en verder oefenen de cursisten de technieken op elkaar, zodat dit verder wordt verfijnd. Na het volgen van de cursus ontvang je een officieel certificaat en kun je het geleerde in de praktijk brengen.

januari

Geen cursus

februari

Geen cursus

maart

12mrt - 13Hele dagMassage BindweefselTrainster: Marit Schouwenaar

april

Geen cursus

mei

Geen cursus

juni

Geen cursus

juli

Geen cursus

Trainster:
Marit Schouwenaar

    Text
  • Behaal in twee dagen je certificaat
  • Leer bindweefselmassage toe te passen voor het gezicht én lichaam
  • Interactieve cursus met afwisselend theorie en praktijk
  • Direct aan de slag in je eigen salon
  • Geschikt voor de startende en ervaren schoonheidsspecialiste
  • Je kunt ook deelnemen wanneer je geen depositair bij ons bent
  • Compleet verzorgde cursus voor slechts €299,- excl. btw. Lunch inbegrepen.

Meld je aan

Wij verwelkomen je graag op onze cursus. Klik op onderstaande knop om je direct online aan te melden voor deze cursus.

 Online inschrijven

Overnachten

Wil je graag meedoen aan één van onze cursussen in Friesland en daarbij in de buurt overnachten? Saskia adviseert:

Herbergh de Parel
Gastenhof fam. Bouma
Van der Valk Drachten